T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / ILGIN - TOKİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

TOKİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Telefon
Okul 0332 881 46 46 Pansiyon 0 332 881 02 02
Belgegeçer
0332 881 46 46
WEB
https://ilgintokimtal.meb.k12.tr
Adres
Ilıca Mah. 116759. Sok. No7 ILGIN / KONYA
Vizyon
İstiyoruz ki -Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Mesleki Eğitim; teorik ve uygulamalı olarak temsil ettiğimiz Otelcilik ve Turizm sektörüne her yönü ile yansısın. Teknoloji her yerde, her zaman ve zamanında tüm ayrıntıları ile kullanılabilsin. İdare / Öğretmen / Veli / Öğrenci diyaloğu her yönü ile mükemmel ve örnek teşkil etsin. Okulumuzda çalışanlar, çalışma gereklerini yerine getirirken sorumluluklarını kaybetmeden değişimi kabullenerek ve uygulayarak, kendilerinden emin olsunlar. Doğrunun tek olduğunu unutmayarak ve doğruyu uygularken gelecek her türlü olumsuzluğa karşı cesur ve yürekli olsunlar. Toplam Kalite bilinci içinde her gün dejenere olunmadan daha iyiye, doğruya ve güzele doğru yol alınsın, yargılama ve yaptırım yerine sağduyu ile yanaşılsın, farkındayız ki Mazeretler başarıların yerini tutamaz. Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu, üretken, ülkemizin ve dünyadaki tüm zenginliklerin değerini bilen, “EĞİTİMİN HER ŞEYE BEDEL” olduğunu gören, çağdaş, demokratik değerlere inanan bireyleriz.
Misyon
Bilgi çağının gerektirdiği çağdaş ortamlarda, öğrencilerimiz için geçerli olan, bilgi ve beceriyi kazandıracak eğitim ve öğretimin, bu bilgi ve beceriyi destekleyecek teknik tüm donanımların sağlandığı, ayrıca turizm sektörünün ihtiyacını karşılayan Türkiye´nin tercih edilen Mesleki Eğitim Kurumu olmaktır
Başarılar
Öğretmen :24
Öğrenci :236
Derslik :20
Atölye-İşlik :3
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Otel Odası :45
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2350
Yemekhane :4
Revir:4
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Saatler
08:30 - 12:30 13:40 - 16:35
Isınma
Kaloriferli
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Otogardan şehir içi dolmuşları ile ulaşım mümkündür.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezindedir. İl merkezine 90 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
102
Taban-Tavan Puan Bilgileri
256-368
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında faaliyetine başlamış olup, henüz mezun vermemiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun bahçesinde voleybol ve basketbol sahaları bulunmakta, ayrıca okul binasının altında kapalı spor salonu mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2016-2017 yılı için Konaklama ve Seyahat Alanı ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarımız Erasmus Programı kapsamında İtalya ve Çekoslavakya projelerine başvurmuş ve projenin ilk aşaması kabul edilmiştir. 2017 yılı şubat-nisan ayları arasında İtalya ve Çekya'ya 10'ar öğrenci ve iki öğretmen 15'er günlük ziyarette bulunmuştur.
Yazdır