T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / ILGIN - TOKİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

            Okulumuzda eğitimi yapılan Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ülkemizde ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan turizm ve hizmet sektöründe çalışacak yeterliliklere sahip (lisan bilen, mesleki formasyonu tamamlamış) kalifiye eleman yetiştiren bir alandır.

           

            Bu alan emek yoğun olarak hizmet veren turizm sektörünün ihtiyacı olan ara eleman ve orta kademe yönetici yetiştiren bir alandır. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra turizm bölgelerindeki turistik tesislerde (otel, motel, pansiyon, tatil köyü, ..vb) çalışabildikleri gibi diğer bölgelerde ki sosyal tesis, misafirhane gibi özel ve kamu sektöründe de iş bulabilmektedirler. Ayrıca mezun öğrencilerimiz MEB işyeri Açma Belgesi alabildiklerinden kendilerine ait işletmede açabilirler.

 

            Bu alanda eğitimine devam eden öğrencilerimiz 10. ve 11. sınıfın sonunda turizm ayları diye tarif edilen Mayıs-Eylül ayları arasındaki 5 aylık süre zarfında beceri eğitimini okul müdürlüğünün belirlediği bölgelerdeki turizm işletmelerinde yapmak zorundadırlar. Beceri eğitimini herhangi bir sebeple tamamlayamayan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanına kayıt olan öğrencilerimiz 10. sınıfın sonunda Ön Büro dalına devam ederler.

            Öğrencilerin Staja Gönderildiği Kurumların Bilgileri

 

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 

            Wome Deluxe (https://www.wome.com.tr/),

            Adin Beach Hotel (https://www.adinhotel.com/),

            Okulumuz Uygulama Oteli(http://ilginuygulamaoteli.com/anasayfa.html),

            Sahip Ata Termal Otel (http://www.sahibatatermal.com/),

            İlçemizde faaliyet gösteren mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe staj yapabilirler.

Mezuniyet Sonrası İş Bulma İmkânları Ve Okuldan Mezun Olmuş Ve Alanında Çalışan Öğrenci Bilgileri

 

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

 

            Konaklama ve seyahat hizmetlerinde turizmin gelişmesine bağlı olarak çalışma alanları geniştir. Özellikle tatil bölgelerinde nitelikli personele ihtiyaç duyulmaktadır. Ön büro ve kat elemanları her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi konaklama ve dinlenme tesislerinde, misafirhanelerde çalışmaktadır.

 

            Özellikle yaz aylarında iş bulma sorunu yoktur. Ancak bu meslekte iş bulma olanakları bölgesel ve mevsimlik olarak değişim göstermektedir.

 

            Operasyon ve rezervasyon meslek elemanları Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı acentelerde veya yerel acentelerde görev yapar. Turizm Bakanlığı ve bağlı birimleri ile özel turizm şirketlerinde, seyahat acentelerinde çalışabilir.

            Staj/Beceri Eğitimi Bilgileri

            Okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 10. ve 11. sınıf öğrencileri Nisan- Ekim ayları arasında yaz stajı uygulama eğitimi görmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.10.2019 - Güncelleme: 24.08.2022 15:26 - Görüntülenme: 503
  Beğen | 0  kişi beğendi